een vraag?
bel ons gerust!
0039-347-4075678
Menu
bekijk
alle
tours
plan uw
eigen
tour
ontvang een
vrijblijvend
voorstel

Alle wegen leiden naar Rome

Code: 27

12345
Reserveren >>

Een bed and breakfast tour die start in ’het groene hart van Italië’ het prachtige Umbrië. Van daaruit, touren we door een gebied van uitzonderlijke schoonheid, richting de kust. Hier vinden we ons volgende verblijf in het magnifieke gebied rond de Etruskische stad van torens en palazzi; Tarquinia. We nemen nu de ,reeds door de Romeinen aangelegde oude kustweg Aurelia, richting het zuiden en vinden ons volgende verblijf niet ver van Rome. Een wijde boog om de ’eeuwige stad’, stelt ons in staat onze laatste locatie te bereiken, het buitenverblijf van  romeinse keizers, koningen en pausen: Tivoli.

We starten deze prachtige bed and breakfast tour vlakbij het Zuid-Umbrische, schitterende plaatsje Amelia. We bevinden ons hier in een gebied met een toverachtige bekoring. Een heuvellandschap met dichte eikenbossen, met hier en daar een middeleeuws dorp. Wat naar het noorden zijn het mooie Todi, en het schitterend boven op een rots gelegen Orvieto, dichtbij. 
Dwars tussen de meren Lago di Bolsena en het Lago di Vico door, langs de antieke stad Viterbo, toeren we nu richting de kust. We rijden door het hart van het oude Etruskische rijk. De oude Etrusken, het volk dat zo’n 3000 tot 2500 jaar geleden dit gedeelte van midden-Italië bevolkte, heeft haar stempel zodanig op deze streken gedrukt dat die tegenwoordig nog overal zichtbaar is.

Prachtige staaltjes van vakmanschap van dit oude volk vinden we niet ver van ons volgende verblijf, bij een van de belangrijkste oude Etruskische opgravingen Cerveteri. Ook de belangrijke Etruskische necropoli (grafkelders), van Tarquinia zijn niet ver en misschien wel de mooiste ter wereld. De stranden bevinden zich dichtbij.

De Aurelia, een van de oude romeinse wegen die naar Rome voeren, brengt ons naar onze volgende bestemming: een van die agriturismo’s op het platteland, iets ten noorden van de stad. Van hier uit zijn prachtige tochtjes mogelijk, het Bracciano meer, of de opgravingen van Veio. We nemen nu de binnenwegen en toeren in een wijde boog om Rome heen.

Ons volgende doel , was ook al het doel van Romeinse keizers, van koningen en pausen; het mytische Tivoli. Hier hadden (en hebben), de welgestelde inwoners van Rome hun buitenverblijven. De ongelooflijk uitgestrekte villa van Hadrianus en villa d’Este met haar honderden fontijnen, getuigen hier nog van. Een werkelijk prachtige plek om deze fabelachtige tour te besluiten. U bevindt zich hier erg dicht bij ’de eeuwige stad’, maar dat is vanzelfsprekend, want ’alle wegen leiden naar Rome’. 

In deze tour zijn de overnachtingen als volgt ingedeeld:

Totaal....B&B1....B&B2....B&B3....B&B4

10...........2..........3.........2..........3

12...........3..........3.........3..........3

15...........3..........4.........4..........4

17...........4..........4.........4..........5

20...........5..........5.........5..........5

Langer verblijf is altijd mogelijk. Echter wel op aanvraag. Klik hiervoor op 'contact'.

Alle prijzen zijn per kamer, dus voor 2 personen, inclusief ontbijt voor 2 personen:

Kies hier uw aantal overnachtingen:

10 overnachtingen869,00Reserveren >>
12 overnachtingen1.032,00Reserveren >>
15 overnachtingen1.275,00Reserveren >>
17 overnachtingen1.429,00Reserveren >>
20 overnachtingen1.649,00Reserveren >>

Meer info >>

TR252Umbria-zuid: Mara

RO102Lazio: Kust

RO19Lazio: Bracciano-meer

RO05Roma Tivoli