een vraag?
bel ons gerust!
0039-347-4075678
Menu
bekijk
alle
tours
plan uw
eigen
tour
ontvang een
vrijblijvend
voorstel

SiciliŽ: Rond de Etna, onder de rook van de vulkaan

Code: 37

12345
Reserveren >>

Bed and breakfast tour door een van de mooiste stukken van het eiland Sicilië,  waarin de imponerende, meer dan 3.000 meter hoge top van de nog altijd actieve vulkaan De Etna, fungeert als een baken. Of u nu in Catania bent, een dagtrip maakt naar Taormina, Enna of Siracusa, of u op het strand aan de oostkust of het strand aan de noordkust ligt, de Etna kijkt op u neer.

De bed and breakfast tour start in een klein dorp vlakbij Catania, van waaruit u gemakkelijk kennis kunt maken met de unieke noord-oost zijde van Sicilië. Plaatsen als het wondermooie Taormina, Giardini Naxos en de vele kustplaatsen, met namen als AciCastello, AciReale en AciTrezza, zijn vlakbij. Meer ten zuiden van Catania vindt u het unieke Siracusa, de barokhoofdstad Noto en tenslotte Ragusa. Op de flanken van de vulkaan vindt u dorpjes als Paterno en Nicolosi. De laatste uitbarstingen hebben de nodige toeristische infrastructuur halverwege de vulkaan vernield, maar het is nog steeds de moeite waard een tocht naar boven te maken.

We vervolgen de bed and breakfast tour door prachtige landschappen, richting het binnenland, om niet ver van Enna, vlakbij Piazza Armerina, onze volgende bestemming te vinden. De stad van de mozaieken, is de bijnaam van Piazza Armerina. Hier vindt u in Romeinse villa’s als Villa del Casale, verschillende van de mooiste mozaieken ter wereld. De sfeer hier in het binnenland van Sicilië is, zoals de mensen zijn, gastvrij en warm.

Naar keuze via kronkelende landwegen of via de gemakkelijke snelweg gaan we, telkens omringd door het bijzondere siciliaanse landschap, op weg naar onze afsluitende bestemming. Niet ver van de Noord-kust, landinwaarts, vlakbij het dorpje Sinagra vinden we een prachtig verblijf. Rust en relax zijn hier de basiswoorden, die u ervaart aan het zwembad met een adembenemend uitzicht, of wandelend door de mooie heuvelachtige omgeving. Ook is bijvoorbeeld Capo d’Orlando, beroemd om zijn geweldig mooie zee en met een bloeiend nachtleven, nooit ver weg. Ook dit gedeelte van Sicilië heeft veel te bieden, het natuurschoon, de zee, de prachtige dorpjes, monumenten en kerken. En altijd weer aan de einder de top van de Etna.
Een wondermooie tour, letterlijk en figuurlijk onder de rook van de Etna.

 

In deze tour zijn de overnachtingen als volgt ingedeeld:

 

Totaal....B&B1....B&B2....B&B3

10...........3..........4..........3

12...........4..........4..........4

15...........5..........5..........5

17...........5..........6..........6

 

Langer verblijf is altijd mogelijk. Echter wel op aanvraag. Klik hiervoor op 'contact'.

Alle prijzen zijn per kamer, dus voor 2 personen, inclusief ontbijt voor 2 personen:

Kies hier uw aantal overnachtingen:

10 overnachtingen869,00Reserveren >>
12 overnachtingen1.035,00Reserveren >>
15 overnachtingen1.275,00Reserveren >>
17 overnachtingen1.429,00Reserveren >>

Meer info >>

CT111SiciliŽ Catania

EN17SiciliŽ Enna-Piazza Armerina

ME45SiciliŽ , het hart van het Nebrodi park