een vraag?
bel of WhatsApp!
0039-347-0914798

Menu
bekijk
alle
tours
plan uw
eigen
tour
ontvang een
vrijblijvend
voorstel

Het oude Etruskische rijk

Code: 25

12345
Reserveren >>

TARQUINIA - CERVETERI - AMELIA - MAREMMA

In deze wonderbaarlijke B&B-tour door het sprookjeslandschap van zuid-Toscane, zuid-Umbrië en Lazio, treden we in het spoor van de oude Etrusken, het geheimzinnige volk dat 2500 jaar geleden gedeeltes van midden-Italië bevolkte. Zij hebben hun stempel zodanig op deze streken gedrukt dat die tegenwoordig nog overal zichtbaar is.
In deze B&B-tour verblijft u vlakbij hun oude steden, u heeft de mogelijkheid de mooiste en imposantste van hun beschilderde grafkamers te zien en de belangrijkste musea met Etruskische opgravingen te bezoeken. Tijdens de Tour voelt en proeft u de sferen van dit oude volk.

De tour start vlakbij een van de belangrijkste Etruskische steden Tarquinia. Hier treffen u gelijk een van de belangrijkste musea op het gebied van Etruskische opgravingen aan. Even buiten het prachtige stadje met zijn unieke torens, vindt u een van de grootste necropoli (kerkhoven) van de Etrusken. Tientallen grafkamers diep onder de grond met unieke wandschilderingen.

U bent in noord Lazio en trekt voor uw volgende halteplaats richting het zuiden. Op een mooie agriturismo met heerlijk zwembad en uitzicht op zee vindt u uw verblijf. De tomben van Cerveteri zijn hier de belangrijkste attractie. In het achterland tot aan het Bracciano-meer vindt u alom resten van de Etruskische beschaving. Zowel vanuit de 1e als de 4e B&B uit deze Tour zijn de Etruskische opgravingen, graven en overblijfselen van Pitigliana, Sovana in zuid Toscane goed bereikbaar.

Vanaf hier voert de tour u wat meer naar het centrum van Italië. U verblijft niet ver van Orvieto en Chiusi, op de grens van het huidige Toscane en Umbrië in een van de mooiste streken van midden-Italië. Chiusi en Orvieto zijn twee van de belangrijkste oud Etruskische steden. Zowel in Orvieto als in Chiusi treft u overal sporen van de Etrusken aan. Het museum van Chiusi is wellicht het belangrijkste museum op het gebied van de Etruskische geschiedenis.

Uw laatste halteplaats brengt u vlakbij Grosseto in het zuiden van Toscane. U bevind zich hier in de buurt van een van de mooiste opgravingen van Etruskisch oorsprong, het park van Vetulonia. In opnieuw een schitterende omgeving kunnen u zich hier voorstellen dat het oude Etruskische volk zo zou kunnen weerkeren.

De afstanden in deze Tour:
Vliegveld Pisa-B&B1: 3 uur
B&B1-B&B2: 45 min.
B&B2-B&B3: 2,5 uur
B&B3-B&B4: 2,5 uur
B&B4-vliegveld Pisa: 2,5 uur.

In deze tour zijn de overnachtingen als volgt ingedeeld:

Totaal....B&B1....B&B2....B&B3....B&B4

10...........2..........3.........2.........3

12...........3..........3.........3.........3

14...........3..........4.........3.........4

16...........4..........4.........4.........4

Langer verblijf is altijd mogelijk. Echter wel op aanvraag. Klik hier.

Alle prijzen zijn per kamer, dus voor 2 personen, inclusief ontbijt voor 2 personen.
Mocht u met meer dan 2 personen reizen, geef dit dan aan op het formulier bij opmerking.
De extra kosten bedragen Euro 30,- per overnachting voor een 3-persoonskamer, Euro 50,- per overnachting voor een 4-persoonskamer.

Kies hier uw aantal overnachtingen:

10 overnachtingen1.049,00Reserveren >>
12 overnachtingen1.235,00Reserveren >>
14 overnachtingen1.415,00Reserveren >>
16 overnachtingen1.585,00Reserveren >>

Meer info >>

VT01Lazio: Podere

RO102Lazio: Kust

TR146UMBRIE West Orvieto

GR98Toscane: Maremma