een vraag?
bel ons gerust!
0039-347-4075678
Menu
bekijk
alle
tours
plan uw
eigen
tour
ontvang een
vrijblijvend
voorstel

Het oude Etruskische rijk

Code: 25

12345
Reserveren >>

In deze wonderbaarlijke bed and breakfast tour door het sprookjeslandschap van zuid-Toscane, zuid-Umbrië en Lazio, treden we in het spoor van de oude Etrusken, het geheimzinnige volk dat 2500 jaar geleden, gedeeltes van midden-Italië bevolkte. Zij hebben hun stempel zodanig op deze streken gedrukt dat die tegenwoordig nog overal zichtbaar is. In deze bed and breakfast tour verblijven we vlakbij hun oude steden, we hebben de mogelijkheid de mooiste en imposantste van hun beschilderde grafkamers te zien en de belangrijkste musea met Etruskische opgravingen  te bezoeken. Hier voelt en proeft men de sferen van dit oude volk.

De bed and breakfast tour start vlakbij een van de belangrijkste Etruskische steden Tarquinia. Hier treffen we gelijk een van de belangrijkste musea op het gebied van Etruskische opgravingen aan. Even buiten het prachtige stadje met zijn unieke torens, vinden we een van de grootste necropoli (kerkhoven) van de Etrusken. Tientallen grafkamers diep onder de grond met uniek bewaarde wandschilderingen.

We zijn hier in Lazio en trekken voor onze volgende halteplaats richting het zuiden. Op een mooie agriturismo met heerlijk zwembad en uitzicht op zee vindt u uw verblijf. De tomben van Cerveteri zijn hier de belangrijkste attractie. In het achterland tot aan het Bracciano-meer vindt u alom resten van de Etruskische beschaving.

Vanaf hier voert onze tour ons wat verder naar het centrum van Italië. We verblijven niet ver van Orvieto en Chiusi, op de grens van het huidige Toscane en Umbrië bevonden zich ook hier, in een van de mooiste streken van midden-Italië, twee van de belangrijkste oud Etruskische steden. Zowel in Orvieto als in Chiusi treft u overal sporen van de Etrusken aan. Het museum van Chiusi is wellicht het belangrijkste museum op het gebied van de Etruskische geschiedenis.

Onze laatste halteplaats tenslotte brengt ons vlakbij Grosseto in het zuiden van Toscane. We bevinden ons hier in de buurt van een van de mooiste opgravingen van Etruskisch oorsprong, het park van Vetulonia. In opnieuw een schitterende omgeving kunnen we ons hier voorstellen dat het oude Etruskische volk zo zou kunnen weerkeren.

In deze tour zijn de overnachtingen als volgt ingedeeld:

Totaal....B&B1....B&B2....B&B3....B&B4

12...........3..........3.........3.........3

15...........4..........3.........4.........4

17...........4..........4.........5.........4

20...........5..........5.........5.........5

Langer verblijf is altijd mogelijk. Echter wel op aanvraag. Klik hiervoor op 'contact'.

Alle prijzen zijn per kamer, dus voor 2 personen, inclusief ontbijt voor 2 personen:

Kies hier uw aantal overnachtingen:

12 overnachtingen1.045,00Reserveren >>
15 overnachtingen1.275,00Reserveren >>
17 overnachtingen1.429,00Reserveren >>
20 overnachtingen1.649,00Reserveren >>

Meer info >>

VT01Lazio: Podere

RO102Lazio: Kust

TR146Driehoek Toscane-UmbriŽ-Lazio

GR98Toscane: Maremma